Мюсюлманите празнуват днес Курбан Байрам. Това е най-големият мюсюлмански празник, изцяло свързван

...
Мюсюлманите празнуват днес Курбан Байрам. Това е най-големият мюсюлмански празник, изцяло свързван
Коментари Харесай

Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам, джамиите се напълниха

Мюсюлманите празнуват днес Курбан Байрам. Това е най-големият мюсюлмански празник, напълно свързван със силата и вярата. Този празник е обвързван и с жертвоприношение на животно като израз на признателност към Всевишния. По този метод се символизира покаянието, помиряването и опрощението.

Курбан Байрам е именуван още празник на прошката и милосърдието. Неговата съществена цел е да сближи хората, които изповядват исляма. Едно от забавните неща, свързвани с празника, е че той продължава 4 дни. Акцентът обаче се слага на първия ден. Тогава мъжете се събират на празнична молитва, наричана байрам намаз, и се коли курбан.

Прието е на празника да се събира цялото семейство. От курбана се раздава на всеки от фамилията и на нуждаещите се хора.

Тази година Курбан Байрам се отбелязва от 9 юли до 13 юли.

Тази заран в джамиите в Хасково се оказа, че няма задоволително място за всички, които са пристигнали на утринния намаз. Голяма част от тях останаха отвън храма и се молеха на улицата, оповестява Нова тв.  

Честит Курбан Байрам! Мир в фамилията и ред в къщата. Нека постоянно на трапезата да има вкусна храна, а къщата да е цялостна с обич. Нека неволите не помнят пътя към дома ви и в никакъв случай не ви навестяват.

 Поздравления на кметове и общински препоръки във връзка Курбан Байрам – Арда нюз
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР